Alla inlägg av Bo Olsson

Sammandrag disktrisserien

Under dagen spelades rond 3 och 4 i distriksserien. Mycketk kul att vi denna gång kom med full styrka till dessa två matcher ! I rond tre förlorade vårt 2a lag mot Alingsås SS II med 2,5-1,5 medan vårt tredje lag spelade 2-2 mot Uddevalla. I rond fyra så förlorade vårt andra lag med 3,5-0,5 mot Tanum SS II medan tredje laget vann med 3-1 mot Alingsås SS III. Ska här nämnas att vi gör två jämnstarka lag så egentligen inte direkt 2 och 3 lag. För fullständiga resultat så se länken nedan.

VSF distriktsserie 2021-2022 (schack.se)

Skinkblixten 2021 !

Nu på torsdag 16/12 är det dags för vår tradionella skinkblixt. Tävlingen startar 18:30 så var på plats senast 18:15. Vi spelar i år 7 ronder med betänketiden 5min + 3 s. Som vanligt priser till alla !

Varmt välkomna !

Seriespelet har startat !

Förra helgen startade distriksserien . Vi fick tyvärr bara ihop 3 spelare i varje lag (4 mannalag) men både våra lag lyckades i alla fall vinna första matcherna med 3-1 respektive 2,5-1,5 ! I rond två mötte vi varandra och spelade tre fredliga remier och matchen slutade därmed oavgjort. För fullständiga resultat se länken nedan.

VSF:s Distriktsserie 2021-22 – Västergötlands Schackförbund (vastgotaschack.se)

Idag startade Allsvenskan med bortamatch mot Östra Skaraborgsalliansen II. Vi var det klart högre rankade laget och vann med 8-0. Bra start på serien ! För alla resultat i vår serie så se länk nedan.

Allsvenskan 2021/22 Div II 4 – Sveriges Schackförbund

Västgöta Open 2021

Tävlingen spelades i de mycket fina lokalerna på JULA-hotellet i Skara.
I årets upplaga fick bara spelare från distriktet delta och tävlingen
räknas också som distriktsmästerskap.
Vinnare blev Anders Wengholm från Alingsås SS som bara släppte två remier och tog 6 poäng av 7 möjliga. Hela 7 spelare från vår klubb deltog och extra roligt att båda våra juniorer Edvard Andrén och Mose Jonsson visade att de är med o fightas om poängen även i seniortävlingar.
Vår klubb kan också vara stolta över att vi tog mest priser av alla klubbar !
Rankingpriser gick till Edvard Andrén, Smail Beslagic och Bo Olsson.
Bo fick också pris för sin tredje plats i tävlingen med 5 poäng, även Smail tog 5 poäng men hade otur med kvalitetspoängen som gjorde att han hamnade lite längre ned på en 6e plats. För fullständiga resultat och lite bilder se länken nedan

Västgöta Open 2021 – Västergötlands Schackförbund (vastgotaschack.se)

Snabbschacks träning inför veteranträffen !

Nu på torsdag 7 oktober spelar vi en träningsturnering med betänketiden 15 minuer + 5 sekunder per drag. Vi startar tävlingen 18:30 och sannolikt kör vi 2 ronder följt av fika och sedan 2 ronder till.

Givetvis är även spelare från närliggande klubbar välkomna ! Senaste torsdagarna har det blivit 8 mannaturneringar i blixt. Kul om vi kunde bli ännu några fler på torsdag.

Skaraspelen 2021 avgjord !

Tävlingen spelades i mycket fina lokaler på Hjulahotellet i Skara. Vi tackar arrangören för en mycket fin tävling. För våra Lidköpingsspelare gick det som följer.

Bo Olsson tog 2 poäng av 5 möjliga i A-gruppen vilket räckte till en 10 plats i denna tolvmannagrupp.

I grupp B gick det bäst för Viljo Koski som slutade på en 4e plats med 3 poäng. Smail Beslagic tog även han 3 poäng och kom 6a. Leif Bohman kom 12a i gruppen med 0 poäng.

Skönt att vi äntligen är igång med schack live !

Alla resultat kan ni hitta på Västergötlands schackförbunds hemsida.

Resultat i Skaraspelen 2021 – Västergötlands Schackförbund (vastgotaschack.se)

On-line DM i snabb-schack !

Tävlingen spelades i helgen och lockade 38 spelare i den gemensamma gruppen för seniorer och A-juniorer. Här deltog för Lidköping Smail Beslagic som kom på 20 plats med 3,5 poäng av 7 möjliga och Mose Jonsson som med 2,5 poäng kom på 30 plats i denna mycket hårda tävling.

Edvard Endren kom på 2a plats bland C-juniorerna efter att ha tagit 3 poäng av 5 möjliga i den gemensamma gruppen för B och C juniorer.