Kategoriarkiv: resultat

Framgångar för Lidköpings SS i Jubileumsturneringen

I helgen spelades Västgötadistriktets jubileumsturnering i Vänersborg. Edvard Andren gjorde en bra insatts i yngsta juniorklassen och kom 2a efter 4 vinster, 1 remi och bara en förlust ! I denna klass deltog fyra spelare och alla möte varandra två gånger. I seniorklassen kom Smail Beslagic 3a med 4,5 poäng av 6 möjliga ! Lika många poäng fick Viljo Koski som slutade på en 7e plats. Bo Olsson fick 3,5 poäng vilket räckte till en 13e plats. Totalt deltog 39 spelare i seniorklassen.

För alla resultat så klicka på länken nedan till Västergötlands schackförbund

Rond 1 och 2 i Distriktsserien

Distriktsserien startade i helgen med ett sammandrag i Skara. I första ronden vann vi över Falköping med 3,5-0,5 för att i andra ronden besegra Skara II med minsta möjliga marginal 2.5-1,5. Viljo och Rolf blev bägge matchvinnare när båda deras motståndare gav upp inför ogardebar matt i denna jämna drabbning. Alla resultat kan ni se genom att klicka på länken nedan.

https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=7447

Lidköping Open 2019

I helgen avgjordes årets upplaga av Lidköping Open. Nytt för i år var att tävlingen spelades i sockerbruket. Mycket stora, ljusa och fina lokaler som var uppskattade av deltagarna. Som slutsegrare stod lite oväntat Kim Nygren med 6 poäng av sju möjliga vilket var en halva mer än de tre stormästarna Tomas Ernst, Erik Blomqvist, Juan Bellon och internationella mästaren Bengt Svensson. Våra Lidköpingsspelare fick följande placeringar. Bo Olsson kom på 16e plats med 4,5 poäng, Arne Nyberg på 27 plats med 4 poäng och Smail Beslagic på 29 plats också han med 4 poäng. Rolf Johansson avslutade starkt och hamnade på en 62 plats med 3 poäng. Totalt deltog 81 spelare.

Schack-DM i blixt

I helgen spelades distriktsmästerskapen i blixt-schack. I den yngsta juniorklassen gjorde Edvard Andren en stark insatts och kom 2a ! Fem startande i den grupp. Våra seniorer kom mitt i fältet med följande placeringar. Viljo Koski kom på 19 plats med 6 poäng av 12 möjliga och Bo Olsson på 21 med samma antal poäng. Smail Beslagic tog 5,5 poäng och hamnade på en 28 plats. 44 deltog i denna öppna klass.